loading.gif
mobile-banner-bg

BAŞKAN ERDOĞAN'IN BM KONUŞMASI

...
25 Ocak 2018 - Perşembe

Başkanımız Erdoğan, BM 73. Genel Kurulu'na hitaben bir konuşma yapmıştır.

Hiçbir düzen ya da sistem, mazlumlara karşı haksız uygulamalar karşısında sessizliğini koruyamaz. Kurulu bir küresel düzen ve bu düzene karşı dik duruş sergileyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya 5’ten Büyüktür” diyerek yeni bir dönemin sinyallerini çok önceden vermiştir.

Türkiye dünyanın 5 daimi ülkenin tahakkümü altında her bir köşesinde çatışma, kan ve gözyaşı olmasına karşı çıkan tek ülkedir. Tarih bu onurlu duruşu yazacak; ama tarih, 5 daimi ülkenin çıkarları noktasında tıkanan, hareket edemeyen BM’yi de yazacaktır. Türkiye mukaddesattan beridir, insanlık adına kazanımlar sağlamış ve ecdadından aldığı bu bayrağı geleceğe taşıma gayreti içerisindedir. Bu yolculukta hiçbir güç, önünde duramaz. Türkiye, zalimler karşısında dik duran, kendi çaba ve gayretleriyle insani yardımlarını gerçekleştiren bir ülke olmanın verdiği güçle, her platformda insanlığın savunucusu olmuştur.

Küresel güçlerin etkisinde kalan hiçbir kurum veya kuruluş, bağımsız hareket ettiği savunumunda bulunamaz. Dünyada yaşanan kaos ve çatışmalara, adaletsiz ve haksız uygulamalara bakıldığında BM, işlevselliğini yerine getirmemektedir. Bu da bizlere gösteriyor ki BM’nin altyapısının tamamıyla reforme edilmesi gerekir.

  • “Dünyayı 5 ülkenin ağzına mahkum edemezsiniz.” Recep Tayyip Erdoğan
  • “Tüm Dünyanın Temsil Edilmediği Bir BM Güvenlik Konseyi Adaleti Tesis Edemez.” Recep Tayyip Erdoğan
  • “BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi içinde 1 milyar 700 milyon Müslümanı temsil eden bir tane ülke yok.” Recep Tayyip Erdoğan